zoekmachine hoger in google

Hoe kom ik hoger in de zoekresultaten van de zoekmachine Google?

In het Engels noemen ze dit ook wel SEO, Search Engine Optimalisation. Allereerst is de domeinnaam die u kiest voor uw website erg belangrijk.

Bepaal van te voren waar uw site over gaat en bedenk een paar keywords waar u hoog op wilt scoren in Google. Zorg vervolgens dat er 1 of meer van deze keywords in uw domeinnaam terug komen. Het bedenken van een goede domeinnaam is nog niet zo makkelijk. Neem daarom hier ook de tijd voor, en vraag mensen in uw omgeving wat zij ervan vinden.
Wat ook van belang is, is de extensie. Naar mijn idee zal een .nl per definitie hoger eindigen dan een .be domein in de Nederlandse Google. In de Belgische Google is dit dus weer net andersom. De bovenstaande tips gelden ook voor websitenaam.webklik.nl. Echter zal u met een .nl domeinnaam beter scoren.

Eenmaal de domeinnaam gekozen moet er een website op komen. Ook het maken van een website kan veel invloed op de zoekmachines hebben. U moet er voor zorgen dat Google uw website lezen kan. U moet met de volgende dingen rekening houden:

Een goede inhoud met voldoende content

Laat in de teksten op uw website de keywords regelmatig langskomen zodat Google ziet dat uw site veel met dit onderwerp te maken heeft. Ook kan het belangrijk zijn deze keywords te benadrukken door ze bv tussen tags te zetten.

Gebruik zo weinig mogelijk plaatjes als tekst

Google kan geen plaatjes lezen. Zorg dus dat al de tekst die op uw website voorkomt ook echte tekst is. Ook knoppen en bv menukopjes kunnen het best in echte tekst gemaakt zijn en niet gewoon een plaatje zijn.

Als de website eenmaal af is bent u er nog niet. U heeft veel van de bovenstaande dingen toegepast en uw website is dus zoekmachine vriendelijk. Nu moet u nog zorgen dat de zoekmachines uw website ook de moeite waard vinden. De zoekmachine’s gebruiken hier ook weer bepaalde methodes voor en u kunt met veel dingen rekening houden.

Handmatig aanmelden bij Google

Zorg dat u uw website handmatig aanmeld in Google, of dat uw website zelf door Google wordt gevonden. Meldt uw website nooit aan via automatische aanmeld sites. Deze beloven veel maar uiteindelijk geeft u vaak niet alle informatie, en/of onjuiste informatie op. Ook uw emailadres kan voor spam worden gebruikt. Doe dit dus gewoon handmatig, zoveel tijd kost dit nu ook weer niet.

Zorg dat er websites, met hetzelfde onderwerp als uw website, naar uw website toe linken

Dit kan d.m.v. adverteren, links ruilen, of het gewoon te vragen. Als u zorgt dat uw website ook daadwerkelijk goede informatie bevat zullen veel mensen best bereid zijn een link naar uw website te plaatsen.

Een onderwerp gerelateerde backlink van een website is het best. Maar ook een backlink van een website met een ander onderwerp kan mee tellen. Alleen niet zo zwaar als een onderwerp gerelateerde. U kunt bv een linkpartners pagina aanmaken en mensen vragen een link naar uw site te plaatsen en u plaatst ze dan terug op uw linkpartners pagina. Iedere backlink is welkom. Er zijn wel websites die alleen door linkpartners al op een hoge positie in de resultaten komen.

Update uw site regelmatig

Laat Google zien dat u vernieuwend bent en de bezoekers dus ook nieuwe informatie geeft. Uw site moet niet dood zijn natuurlijk. Zorg dat mensen die naar uw website toe linken dit wel doen met de keywords waar u op gevonden wilt worden.

Maar wat is nu eigenlijk het belangrijkste?

Dat is dat u zich aan de regels van de zoekmachines houdt en niet probeert vals te spelen. Vroeg of laat zult u door de mand vallen. Op een eerlijke manier is het best mogelijk op goede keywords hoog in de resultaten te komen. Ook wil ik benadrukken dat uw SEO eigenlijk nooit klaar is. Er zijn altijd weer nieuwe sites die u kunt mailen om een link te ruilen, en u kunt uw content altijd weer updaten. Als u zo actief bezig gaat met uw website, en dit ook volhoudt, zult u later de voordelen zien.